+48 223079889
Adres email
Hasło

Pappa al Pomodoro (Zupa pomidorowa)

  • Pappa al Pomodoro (Zupa pomidorowa)

    Liczba porcji: dla 4 osób
    Czas przygotowania: 50 minut
    Kalorie: 500/porcja
    Poziom trudności 1 na 3

    Składniki
    800g passaty pomidorowej
    300g suchego toskańskiego chleba
    1 lt wywaru warzywnego
    1 gałązka bazylii
    2 g mielonego pieprzu
    oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 
    czosnek (około 2 ząbki) 
    2g cukru
    2g soli

    1. Aby przygotować wywar warzywny należy 1 litrem wody zalać 1 marchewkę, 1 pokrojony seler, 2 pomidory i ½ cebuli, po czym gotować przez przynajmniej ½ godziny.
    2. Do głębokiego nieprzywierającego rondla wlać 15 g oliwy z oliwek, dodać 2 obrane ząbki czosnku i dusić przez 2 minuty.
    3. Wlać do rondla całą passatę i gotować na małym ogniu przez przynajmniej 15 minut.
    4. Dodać pokrojony na kromki chleb, najlepiej suchy.
    5. Wlać przynajmniej dwie szklanki wywaru warzywnego, tak aby plastry chleba były całkowicie przykryte.
    6. Dodać cukier i gotować na małym ogniu przez 40-50 minut, aby część płynu wygotowała się.
    7. Od czasu do czasu mieszać, dzięki czemu zupa będzie się równomiernie gotować, a chleb się rozpadnie.
    8. Doprawić solą i pieprzem.
    9. Po ugotowaniu zdjąć z ognia i dodać listki bazylii, które nadadzą zupie świeżego, intensywnego aromatu.
    10. Gotową zupę podawać w indywidualnych miseczkach lub głębokich talerzach, obficie skropioną oliwą z oliwek.

    Zapisz

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Florence for Foodies and Wine Lovers - delicious tour experience for your senses

Florence for Foodies and Wine Lovers - delicious tour experience for your senses
Food, Wine, olive oil, balsamic vinegar, gelato, stuzzichini, salami...

The tour starts in Florence’s San Lorenzo neighborhood and the central market, where the Florentines do their shopping.
Here at an historical gourmet shop we get to taste several cheeses, glazes, crostini, chutneys, do a crash course in aged balsamic vinegar, extra virgin olive oil, wine and more.
We will then be moving on to a local wine shop where just the locals go and learn about the Tuscan wines and their origins. Last but not least it’s time to visit one of Florence’s oldest and best gelato shops, where we try gelato, sorbetto and semi-freddi and learn how to combine the best flavors.
Each place we visit is chosen for its historic significance and outstanding reputation among locals and connoisseurs.

from 70 Euro

Live an unforgettable wellness Experience in the largest millenary Thermal Cave in Europe followed by Aperitif with Dinner

Pamper yourself, immersed in the wonderful nature of a green oasis of relaxation and beauty, nestled in the enchanting Tuscan countryside!

from 223 Euro

Cooking Class in Chianti: the Real Italian Cuisine (from Florence)

By learning from the real Tuscan cuisine you will take home the secrets of Tagliatelle with the meat sauce, the authentic tomato Bruschetta and the famous Tiramisù.

Highlights:

  • Private class
  • Departure from your local stay
  • Cooking Class + Food tastings
  • Winery visit
  • Three courses lunch
  • Return to your hotel
  • About 5 hours experience
  • Languages: English + French on request

from 160 Euro

Skip the Line: Uffizi Gallery and Florence Walking Tour

Discover the town’s best known treasures such as the Duomo, Palazzo Vecchio, the squares, the monuments, the Old Bridge. The tour will continue with the visit of The Uffizi Gallery. One of the most important art collections in the world.

from 49 Euro
Wyszukiwarka willi