+48 223079889

Zarejestruj się


Pappa al Pomodoro (Zupa pomidorowa)

  • Pappa al Pomodoro (Zupa pomidorowa)

    Liczba porcji: dla 4 osób
    Czas przygotowania: 50 minut
    Kalorie: 500/porcja
    Poziom trudności 1 na 3

    Składniki
    800g passaty pomidorowej
    300g suchego toskańskiego chleba
    1 lt wywaru warzywnego
    1 gałązka bazylii
    2 g mielonego pieprzu
    oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 
    czosnek (około 2 ząbki) 
    2g cukru
    2g soli

    1. Aby przygotować wywar warzywny należy 1 litrem wody zalać 1 marchewkę, 1 pokrojony seler, 2 pomidory i ½ cebuli, po czym gotować przez przynajmniej ½ godziny.
    2. Do głębokiego nieprzywierającego rondla wlać 15 g oliwy z oliwek, dodać 2 obrane ząbki czosnku i dusić przez 2 minuty.
    3. Wlać do rondla całą passatę i gotować na małym ogniu przez przynajmniej 15 minut.
    4. Dodać pokrojony na kromki chleb, najlepiej suchy.
    5. Wlać przynajmniej dwie szklanki wywaru warzywnego, tak aby plastry chleba były całkowicie przykryte.
    6. Dodać cukier i gotować na małym ogniu przez 40-50 minut, aby część płynu wygotowała się.
    7. Od czasu do czasu mieszać, dzięki czemu zupa będzie się równomiernie gotować, a chleb się rozpadnie.
    8. Doprawić solą i pieprzem.
    9. Po ugotowaniu zdjąć z ognia i dodać listki bazylii, które nadadzą zupie świeżego, intensywnego aromatu.
    10. Gotową zupę podawać w indywidualnych miseczkach lub głębokich talerzach, obficie skropioną oliwą z oliwek.

    Zapisz

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Italian Vegan Cooking Class in Florence

Private Hands-on cooking class featuring personal chef
Theme: Italian recipes in a vegan version
Specially designed and programmed according to your preferences.
This Course will let you enjoy this unique culinary experience exclusively for you, without other partecipants.
If you like to completely customize your experience this is the class for you.
Join this cooking class dedicated entirely to creating the best vegan alternatives to Italian food.
some tasty example?
Lasagne from scratch!
Bread, Focaccia
Tiramisu 
Gnocchi
Ravioli
....

from 127 Euro

Private Vegetarian Cooking Class in Florence

Private Hands-on cooking class featuring personal chef
Theme: Vegetarian Italian Class
Specially designed and programmed according to your preferences. 
This Course will let you enjoy this unique culinary experience exclusively for you, without other partecipants.
If you like to completely customize your experience this is the class for you.
PRIVATE CLASS Delight your taste buds learning how to prepare the best vegetarian dishes of the Italian tradition, enjoyable for everybody (even if not vegetarian) due to their extremely tasteful flavors.
Have fun with your Chef in a homey kitchen located in central Florence with lots of local ingredients bought exclusively from local producers.
The program is free so you can set your menu with chef (before the day class).
You can enjoy the best italian traditional food in vegetarian way!
Wine and Prosecco make your experience the best!

from 127 Euro

Private Full-Day Tour to San Gimignano and Volterra from Siena

Discover two of the most evocative towns of Tuscany, San Gimignano and Volterra.  Stop in Colle di Val d'Elsa, considered the capital of Italian crystal. Savor a traditional lunch at a local farm in San Gimignano. Explore the famous 13th century walled city of San Gimignano, a UNESCO World Heritage Site. Visit Volterra, known as the jewel of Etruscan, Roman and Medieval art.

from 252 Euro

VIP CHIANTI TOUR CONTEMPORARY ART AND UNIQUE WINE TASTING WITH LUNCH

An exciting tour dedicated to art and wine lovers who desire to discover the secrets of the Chianti district!

from 229 Euro
Zapytaj o wille