+48 223079889
Adres email
Hasło

Ribollita

  • Ribollita, czyli toskańska zupa warzywna z jajkami w koszulkach

    Ilość porcji: 6
    Przygotowanie: 50 min 
    Stopień trudności: 1/3

    Składniki

    RIBOLLITA:
    200 g czarnego jarmużu, drobno siekanego
    2 średnie marchewki, pokrojone w kostkę
    1 mały fenkuł, pokrojony w cienkie plasterki
    2 gałązki selera naciowego, pokrojone
    1 puszka (400 g) fasolki cannellini
    1 cebula, pokrojona w cienkie plasterki
    3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
    1 liść laurowy
    1 gałązka rozmarynu
    1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1,25 l bulionu warzywnego
    sól i pieprz
    przyprawa chili lub pieprz z Espelette
    oliwa

    JAJKA W KOSZULKACH:
    kilka kromek chleba na zakwasie
    6 ekologicznych jaj 
    ocet

    Wykonanie
    1. W dużym garnku rozgrzać oliwę.
    2. Dodać cebulę, czosnek, seler naciowy, marchewkę i fenkuł oraz liść laurowy i rozmaryn. Podsmażać aż cebulka będzie miękka i rumiana.
    3. Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki i bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia.
    4. Zmniejszyć temperaturę i gotować przez około 25 min (warzywa powinny być miękkie ale jędrne).
    5. Dodać jarmuż i gotować przez kolejnych kilka minut.
    6. Osączyć i przelać wodą fasolkę cannellini. Dodać do garnka i znów doprowadzić do wrzenia.
    7. Zostawić na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem, chili lub pieprzem z Espelette.
    8. Jajka w koszulkach zacząć robić gdy zupa jest gotowa.
    9. Wlać troszkę wody do małego garnka. Dodać do wody odrobinę octu. Gdy woda się zagotuje, zmniejszyć temperaturę tak aby płyn był na granicy wrzenia.
    10. Wbić pierwsze jajko do małego naczynia.
    11. Zamieszać wodę tak, aby łagodnie wirowała.
    12. Delikatnie umieścić jajko w lekko gotującej się wodzie.
    13. Gotować przez około 3 min.
    14. Wyjąć perforowaną łyżką i osuszyć na papierowym ręczniku.
    15. Powtórzyć z pozostałymi jajami.
    16. Nalać zupę na głęboki talerz. Na wierzchu położyć kromkę chleba.
    17. Na każdej kromce umieścić jajko w koszulce i doprawić do smaku.
    18. Jeść od razu!

    Przepis z: The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Pasta Lover's Kitchen - Learn to Make Fresh Pasta from a Food & Wine Journalist

Florence is a city full of charm given the arts, sceneries, and history. My favorite form of the arts is of course, our cuisine and delicacies. As a food and wine journalist and author of several cookbooks, I'd like to welcome you to my home for a cooking class, where I will share some of my favorite recipes and tips and tricks to make the perfect Tuscan/ Italian dishes. 

Come and indulge in a sensory experience where I will share about our local food traditions, and appreciate Florence's rich historical social and cultural elements.

from 129,73 Euro

Private All-inclusive Real Tuscany Tour: countryside, wines, olive oil, medieval villages, churches and ancient terracotta furnaces

Discover the typical products together with the local art and traditions of this amazing region, taste a country lunch by an old olive oil mill and realize and bring home a real “piece of Tuscan land”.

from 258 Euro

Amazing Lunch in organic Farm with Balsamic Vinegar Olive Oil truffle and Wine tasting Experience in Tuscany

Our car hire with driver will drive you into the Tuscan countryside from the ease of a luxurious minivan with air-conditioning, large panoramic windows, and comfortable seats and will show you the best of the Chianti wine area.

Especially in Italy wine goes with food and so tastings at wineries often come with bread & olive oil or bits of local ham, cheese.
Lunch is an important inclusive of our tour and we feel you should savour the best local foods & wines together with some good conversation!

from 380 Euro

Small-Group Pasta Class from Scratch with Seasonal Ingredients

Pasta in Italy has infinite shapes and styles. Some are long and thin, like spaghetti. Others brim with fillings of cheese, braised meat, amazing vegetables or fish, organic, seasonal and locally-sourced. During this 3-hour class, limited to 8/10 participants, you are guaranteed one-on-one interaction with your cooking instructor. Learn how to form and fill traditional of stuffed pasta, how to prepare the main kind of dough for filled pastas and best ways to pair with its own delectable sauce.

from 67 Euro
Wyszukiwarka willi