+48 223079889

Zarejestruj się


Ribollita

  • Ribollita, czyli toskańska zupa warzywna z jajkami w koszulkach

    Ilość porcji: 6
    Przygotowanie: 50 min 
    Stopień trudności: 1/3

    Składniki

    RIBOLLITA:
    200 g czarnego jarmużu, drobno siekanego
    2 średnie marchewki, pokrojone w kostkę
    1 mały fenkuł, pokrojony w cienkie plasterki
    2 gałązki selera naciowego, pokrojone
    1 puszka (400 g) fasolki cannellini
    1 cebula, pokrojona w cienkie plasterki
    3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
    1 liść laurowy
    1 gałązka rozmarynu
    1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1,25 l bulionu warzywnego
    sól i pieprz
    przyprawa chili lub pieprz z Espelette
    oliwa

    JAJKA W KOSZULKACH:
    kilka kromek chleba na zakwasie
    6 ekologicznych jaj 
    ocet

    Wykonanie
    1. W dużym garnku rozgrzać oliwę.
    2. Dodać cebulę, czosnek, seler naciowy, marchewkę i fenkuł oraz liść laurowy i rozmaryn. Podsmażać aż cebulka będzie miękka i rumiana.
    3. Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki i bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia.
    4. Zmniejszyć temperaturę i gotować przez około 25 min (warzywa powinny być miękkie ale jędrne).
    5. Dodać jarmuż i gotować przez kolejnych kilka minut.
    6. Osączyć i przelać wodą fasolkę cannellini. Dodać do garnka i znów doprowadzić do wrzenia.
    7. Zostawić na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem, chili lub pieprzem z Espelette.
    8. Jajka w koszulkach zacząć robić gdy zupa jest gotowa.
    9. Wlać troszkę wody do małego garnka. Dodać do wody odrobinę octu. Gdy woda się zagotuje, zmniejszyć temperaturę tak aby płyn był na granicy wrzenia.
    10. Wbić pierwsze jajko do małego naczynia.
    11. Zamieszać wodę tak, aby łagodnie wirowała.
    12. Delikatnie umieścić jajko w lekko gotującej się wodzie.
    13. Gotować przez około 3 min.
    14. Wyjąć perforowaną łyżką i osuszyć na papierowym ręczniku.
    15. Powtórzyć z pozostałymi jajami.
    16. Nalać zupę na głęboki talerz. Na wierzchu położyć kromkę chleba.
    17. Na każdej kromce umieścić jajko w koszulce i doprawić do smaku.
    18. Jeść od razu!

    Przepis z: The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Tuscan Winery Tour

A day trip exploring Tuscany with visits to 2 wineries. Taste seven different types of wine, three extra virgin olive oils, balsamic vinegar and Tuscan snacks, enjoy amazing scenery and visit San Gimignano all in one day! This is a great opportunity for 18-to-39-year-olds to meet other travellers and enjoy the Tuscan countryside while sampling and learning about wines.

from 70 Euro

Horseback Riding Tour Through Vineyards and Beautiful Villages (from Siena)

Getting in tune with such an intelligent animal like a horse is rejuvenating for body and soul: cross the Chianti countryside paths led by an expert guide, admire those world famous hills covered by olive groves and vineyards and get in tune with nature, your horse and yourself.

Highlights:

  • Private tour for couple and small groups
  • Departure from an agreed meeting point or from your hotel at 9:30 am
  • Horse riding between vineyards and olive groves
  • Transfer by car to the winery where the experience takes place
  • Tuscan meal + 4 wine tastings
  • Return to our agreed meeting point or drop off to your hotel
  • Languages: Italian, English + French and Spanish on request

from 175 Euro

Pisa and Lucca Wine Tour from Florence

Leave Florence and discover the Tuscan cities of Lucca and Pisa on a day trip. You’ll see the UNESCO-listed Leaning Tower of Pisa (entry own expense), walk around Lucca’s historic city walls, and learn about the famous Chianti Classico wine during a winery tour where samples are included as standard. Even better: Numbers are limited to just eight people for a personalized touch.

from 119 Euro

Vip Exclusive private cooking experience in a private Tuscan Renaissance villa

This is a private class with professional chefs, for 1 person to larger private groups. Designed for the travellers seeking special personalised treatment, the chef will be at your complete disposal for a culinary learning and dining experience. The location is on a Tuscan estate which is a winery and olive oil producer, the magnificent original kitchen of the Villa Pandolfini dating to 1455, will be yours, be welcomed with a coffee or glass of prosecco, a signature apron and recipe book. Menus are designed by us, any special requests can certainly be catered for.
We propose a 4 course meal preparation from antipasto to dessert. This includes a first course of fresh pasta making, gnocchi, risotto or Florentine crepes for example. Main meat or fish with vegetable side and of course dessert. 
The accredited cooking school was the first of its kind and the best in the region. This is the perfect introduction to Tuscan cuisine for the aspiring foodie.

from 700 Euro
Wyszukiwarka willi