Zadzwoń do nas: +48 530 504 008
Adres email
Hasło

Sałatka z pomidorów i chleba

  • Sałatka z pomidorów i chleba

    Ilość porcji: 4-6
    Przygotowanie: 15 min (plus suszenie chleba, jeśli będzie konieczne)
    Stopień trudności: 1/3

    Składniki
    600g mieszanych pomidorów
    200g chleba ciabatta, najlepiej czerstwego
    6 łyżek oliwy
    sól
    pieprz
    5 g świeżej bazylii

    1. Pokroić ciabattę na kawałki i odłożyć na bok, aby sczerstwiała. W razie potrzeby obsuszyć w piekarniku.
    2. Pokroić pomidory na kawałki i włożyć do dużej miski. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Dodać chleb i zmieszać.
    4. Skropić oliwą. W razie potrzeby dodać więcej oliwy.
    5. Posypać posiekaną bazylią. Podawać i delektować się smakiem.

Zapytaj o oferty
Szukaj
Dodaj zakładkę
To Toskania na Facebooku