Zadzwoń do nas: +48 530 504 008
Adres email
Hasło

Toskański kurczak Cacciatore

  • Toskański kurczak Cacciatore w winie Chianti

    4 porcje 
    Przygotowanie: 20 min plus marynowanie 1 godz. lub przez noc; Gotowanie: 1,5 godz.
    Stopień trudności: 1/3 (łatwy)

    Składniki
    4 duże udka drobiowe
    sól
    czarny pieprz
    1/2 butelki Chianti
    1 łyżka oliwy
    100 g pokrojonej w kostkę pancetty
    2 liście laurowe
    1 gałązka rozmarynu
    2 ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte przez praskę
    garść zielonych włoskich oliwek
    400 g pomidorów z puszki
    odrobina octu balsamicznego
    szczypta wędzonej papryki
    1 łyżeczka suszonego oregano
    50g utartej mozzarelli

    1. Przyprawić udka drobiowe i marynować w winie przynajmniej przez godzinę (najlepiej zostawić na noc).
    2. Rozgrzać olej na dużej patelni i obsmażyć udka (porcjami jeśli to konieczne).
    3. Dodać pancettę i przysmażyć na złocisto-brązowy kolor.
    4. Rozgrzać piekarnik do 180oC.
    5. Przełożyć udka i pancettę do naczynia żaroodpornego. Zalać marynatą winną.
    Dodać pomidory, czosnek, oliwki, liść laurowy i rozmaryn, po czym całość wymieszać.
    Dodać odrobinę octu, doprawić papryką i oregano.
    Przykryć naczynie.
    6. Piec w piekarniku przez 1,5 godz.
    Na 10 minut przed końcem pieczenia na mięso nałożyć utartą mozzarellę.
    7. Podawać z zieloną sałatą, świeżym chrupiącym chlebem i kieliszkiem wina Chianti.

    Autorstwa Caroline Cowe
    www.carolinemakes.net

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Kids in Lucca: Stepping Back in Time to the Middle Ages

Join a specialized guide to bring the Middle Ages to life for children with this 2-hour kid-friendly tour of Lucca. Walk in the footsteps of the many pilgrims who visited during the Middle Ages to venerate the wooden crucifix called the 'Volto Santo' (Holy Face). Visit the historic Zecca (Mint) where a replica of the coins used in that period will be minted for you. Attempt to discover the secrets concealed in the facades of churches. Have some gelato at the end of the tour.

from 150 Euro

Private walking tour of San Gimignano with the best gelato

Choose a private tour and a professional guide to visit and appreciate the beauty of San Gimignano and its towers, without forgetting to taste the best ice-cream of the world

from 22,67 Euro

Private Luxury Cooking Class in Florence with Breakfast and Lunch

Discover, taste, cook and be amazed. Experience a truly extraordinary day in Florence, far off the usual paths, during a 6-hour luxury food-centric tour.

Get exclusive access to the city most excellent food artisans workshops, artist homes and ateliers.

You will go hunting for the greatest ingredients an then finally head to the kitchen. Located in a contemporary, genuine Florentine house in the old town with a view of the Dome, you will learn the secrets of the Italian sustainable cuisine and enjoy a great meal.

from 200 Euro

Private Tour of Villa Artimino and Wine Tasting

Immerse yourself in the Italian countryside during this private 3-hour tour of Villa Artimino. Located in the picturesque hills of Tuscany, Villa Artimino was one of the country homes of the famous Medici family and overlooks the medieval village of Artimino. Now a UNESCO-listed World Heritage Site, the estate is home to ornate rooms decorated with period furnishings and known for its plethora of chimneys. Afterwards, head to Artimino for delicious Tuscan wine tasting and even some gourmet delicacies (extra fee).

from 149 Euro
Zapytaj o oferty
Szukaj
Dodaj zakładkę
To Toskania na Facebooku