+48 223079889

Zarejestruj się


Toskański kurczak Cacciatore

  • Toskański kurczak Cacciatore w winie Chianti

    4 porcje 
    Przygotowanie: 20 min plus marynowanie 1 godz. lub przez noc; Gotowanie: 1,5 godz.
    Stopień trudności: 1/3 (łatwy)

    Składniki
    4 duże udka drobiowe
    sól
    czarny pieprz
    1/2 butelki Chianti
    1 łyżka oliwy
    100 g pokrojonej w kostkę pancetty
    2 liście laurowe
    1 gałązka rozmarynu
    2 ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte przez praskę
    garść zielonych włoskich oliwek
    400 g pomidorów z puszki
    odrobina octu balsamicznego
    szczypta wędzonej papryki
    1 łyżeczka suszonego oregano
    50g utartej mozzarelli

    1. Przyprawić udka drobiowe i marynować w winie przynajmniej przez godzinę (najlepiej zostawić na noc).
    2. Rozgrzać olej na dużej patelni i obsmażyć udka (porcjami jeśli to konieczne).
    3. Dodać pancettę i przysmażyć na złocisto-brązowy kolor.
    4. Rozgrzać piekarnik do 180oC.
    5. Przełożyć udka i pancettę do naczynia żaroodpornego. Zalać marynatą winną.
    Dodać pomidory, czosnek, oliwki, liść laurowy i rozmaryn, po czym całość wymieszać.
    Dodać odrobinę octu, doprawić papryką i oregano.
    Przykryć naczynie.
    6. Piec w piekarniku przez 1,5 godz.
    Na 10 minut przed końcem pieczenia na mięso nałożyć utartą mozzarellę.
    7. Podawać z zieloną sałatą, świeżym chrupiącym chlebem i kieliszkiem wina Chianti.

    Autorstwa Caroline Cowe
    www.carolinemakes.net

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Florence Full Day Tour with David, Duomo, Uffizi, Ponte Vecchio and More

This Florence in a Day tour includes the Uffizi Gallery, the Accademia Gallery, Michelangelo's Statue of David, Palazzo Vecchio, masterpieces from Botticelli, Caravaggio & Leonardo Da Vinci, UNESCO World Heritage sites, the exterior of the Florence Duomo, the Bronze Boar, Ponte Vecchio and more. In addition, see plenty of hidden gems along the way that you'd didn't know existed. All our guides are locals and know Florence like the backs of their hands.

A lunch break is scheduled into this tour, nobody should go hungry on a trip to Italy. The cost of lunch is not included in the price of this tour, but we're happy to give you suggestions about where to go to grab some pizza or a panino.

from 112,37 Euro

Private Vegetarian Cooking Class in Florence

Private Hands-on cooking class featuring personal chef
Theme: Vegetarian Italian Class
Specially designed and programmed according to your preferences. 
This Course will let you enjoy this unique culinary experience exclusively for you, without other partecipants.
If you like to completely customize your experience this is the class for you.
PRIVATE CLASS Delight your taste buds learning how to prepare the best vegetarian dishes of the Italian tradition, enjoyable for everybody (even if not vegetarian) due to their extremely tasteful flavors.
Have fun with your Chef in a homey kitchen located in central Florence with lots of local ingredients bought exclusively from local producers.
The program is free so you can set your menu with chef (before the day class).
You can enjoy the best italian traditional food in vegetarian way!
Wine and Prosecco make your experience the best!

from 127 Euro

Private Uffizi Gallery Tour: skip-the-line

Take an intimate visit of the Uffizi Gallery with a fluent English speaking local guide. See the masterpieces of the Renaissance like Botticelli's Birth of Venus, Leonardo Da Vinci's Annunciation and Michelangelo's Doni Tondo. Take full advantage of the private experience with a professional guide and connect history and art.

from 80 Euro

Wine and Food Tour in the Lucca Countryside by Minivan

Your tour will start by visiting a typical medieval village placed on the hill that overlooks Lucca's plain.

The, in the winery, the owner or a qualified guide, will guide you inside the winery. During your visit, you will learn about the olive, food and wine that is produced here.

from 79 Euro
Zapytaj o wille