Zadzwoń do nas: +48 530 504 008
Adres email
Hasło

Toskański kurczak Cacciatore

  • Toskański kurczak Cacciatore w winie Chianti

    4 porcje 
    Przygotowanie: 20 min plus marynowanie 1 godz. lub przez noc; Gotowanie: 1,5 godz.
    Stopień trudności: 1/3 (łatwy)

    Składniki
    4 duże udka drobiowe
    sól
    czarny pieprz
    1/2 butelki Chianti
    1 łyżka oliwy
    100 g pokrojonej w kostkę pancetty
    2 liście laurowe
    1 gałązka rozmarynu
    2 ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte przez praskę
    garść zielonych włoskich oliwek
    400 g pomidorów z puszki
    odrobina octu balsamicznego
    szczypta wędzonej papryki
    1 łyżeczka suszonego oregano
    50g utartej mozzarelli

    1. Przyprawić udka drobiowe i marynować w winie przynajmniej przez godzinę (najlepiej zostawić na noc).
    2. Rozgrzać olej na dużej patelni i obsmażyć udka (porcjami jeśli to konieczne).
    3. Dodać pancettę i przysmażyć na złocisto-brązowy kolor.
    4. Rozgrzać piekarnik do 180oC.
    5. Przełożyć udka i pancettę do naczynia żaroodpornego. Zalać marynatą winną.
    Dodać pomidory, czosnek, oliwki, liść laurowy i rozmaryn, po czym całość wymieszać.
    Dodać odrobinę octu, doprawić papryką i oregano.
    Przykryć naczynie.
    6. Piec w piekarniku przez 1,5 godz.
    Na 10 minut przed końcem pieczenia na mięso nałożyć utartą mozzarellę.
    7. Podawać z zieloną sałatą, świeżym chrupiącym chlebem i kieliszkiem wina Chianti.

    Autorstwa Caroline Cowe
    www.carolinemakes.net

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Small-Group Highlights of Florence Walking Tour Including Accademia or Uffizi Gallery Guided Tour

During this amazing 3-hour tour you will discover the secrets and beauty of Tuscany thanks to the visit of our most important city of art, Florence. We'll start with the walking tour of Florence, without doubt the city where the Italian genius has flourished with the greatest display of brilliance and purity.
You'll have the opportunity to get the entrance inside one of the most important museum of the world: Academy or Uffizi Gallery? Select your preferred option and be ready to enjoy a professional guided tour.

from 75 Euro

Volterra and San Gimignano Tour with Vernaccia and Cheese Tasting from Florence

Discover Volterra and the Alabaster Museum enjoying also the cheese tasting. Visit the medieval town of San Gimignano in the afternoon using your free time to visit it on your own. A final wine and cheese tasting in a farm will make this day unforgettable.

from 65 Euro

Viator Exclusive: Early Access to the Accademia Gallery in Florence with Breakfast

Get up close to Michelangelo’s ‘David’ on this Viator Exclusive with early access to the Accademia Gallery in Florence. Be among the first of the day to see the museum's world-famous Renaissance statues; it's a Viator Exclusive that can't be booked anywhere else! With a group of no more than 15 people and an art historian as a guide, marvel at some of the Accademia Gallery’s renowned works including Michelangelo’s ‘San Matteo’ before coming face-to-foot with the awe-inspiring ‘David.’ Your small-group tour finishes with free time followed by a tantalizing Italian breakfast at a nearby cafe.

from 55 Euro

Private Florence Bargello Museum Tour with Skip-the-Line Access

Follow your professional private guide for the next 2-hours and discover absolute sculptural masterpieces by wonderful artists as Michelangelo, Donatello, Giambologna, Cellini and Verrocchio, all within the fascinating setting of a Medieval palace.

from 40 Euro
Zapytaj o oferty
Szukaj
Dodaj zakładkę
To Toskania na Facebooku