+48 223079889

Zarejestruj się


Toskańskie policzki wołowe duszone w winie Chianti z makaronem pici

  • Toskańskie policzki wołowe duszone w winie Chianti z makaronem pici

    Ilość porcji: 4
    Przygotowanie: 3 godz.

    2 policzki wołowe (około 1,5 kg)
    325 ml czerwonego wina Chianti
    1 liść laurowy
    kilka ziaren pieprzu
    1 ząbek czosnku (do marynaty, rozgnieciony)
    1 duża cebula, obrana i drobno pokrojona
    1 laska selera naciowego, drobno posiekana
    2 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę
    2 ząbki czosnku, obrane i pokrojone w plasterki
    300 ml bulionu wołowego 
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    sól i pieprz
    olej

    Przygotowanie makaronu
    3 szklanki mąki do makaronu (tipo 00)
    4 jaja
    1 łyżka oliwy

    1. Dzień wcześniej włożyć policzki wołowe do miski, dodać wino, rozgnieciony czosnek, ziarna pieprzu i liść laurowy, przykryć folią spożywczą i marynować przez noc w lodówce.
    2. Następnego dnia pokroić cebulę w cienkie plastry i podsmażyć.
    3. Dodać marchewkę, seler i plasterki czosnku (ja starłam marchewkę na tarce). Przełożyć z patelni do naczynia żaroodpornego.
    4. Wyjąć policzki wołowe z marynaty (płyn zachować), oprószyć solą i pieprzem, po czym obsmażyć. Dodać marynatę do patelni, żeby zebrać sos powstały z obsmażania mięsa, po czym całość przelać do naczynia żaroodpornego.
    5. Przykryć i piec w piekarniku przez 3 godziny.
    6. W połowie pieczenia ja przewróciłam mięso na drugą stronę, żeby się równomiernie gotowało. Po trzech godzinach mięso powinno się rozpadać.
    7. Jeśli tak nie będzie, można piec przez kolejne 20 min do 1 godziny, ale w moim przypadku wystarczyły 3 godziny.
    8. Rozdzielić mięso na małe kawałki, żeby wymieszało się z sosem.
    W czasie pieczenia mięsa zrobić makaron.
    9. Mąkę wysypać na stolnicę i uformować kopiec.
    Zrobić wgłębienie pośrodku, po czym wbić do niego jaja i wlać oliwę.
    Mieszać jaja widelcem, stopniowo dobierając mąki z brzegów, po czym kontynuować mieszanie i zagniatanie ręką.
    10. Zagniecione ciasto przykryć folią spożywczą i odłożyć na 20 min. Aby zrobić makaron pici, można albo rozwałkować ciasto, pokroić w paski i z pasków ręcznie rolować podobne do spaghetti sznureczki, albo z kuli zagniecionego ciasta odrywać małe kawałki i rolować najpierw w dłoniach, a później na stolnicy.
    11. Gotować we wrzącej wodzie przez 6 minut, odcedzić i polać sosem.
    12. Podawać z utartym parmezanem i świeżą bazylią.

Poznaj Toskanię na wycieczkach z

Florence Electric Bike Tour with Farm and Wine Bar Visit

Explore Florence and the Tuscan hill town of Fiesole with little effort and lots of fun on this 4-hour electric bike tour, led by a local host. Safe to ride, the bikes have an electric motor that start as soon as you pedal, meaning you’ll see the sights without getting out of breath! After admiring Fiesole’s views, pedal back to Florence, stopping for a wine and food-tasting session on the way. Then, look out for highlights like the Ponte Vecchio, Florence Duomo and more!

from 69 Euro

Private Tour: Tuscany Hot Air Balloon Flight with Transport from Firenze

Climb aboard for a private hot air balloon flight over Italy’s beautiful Tuscany region. Float over rolling hillsides and valleys dotted with vineyards and medieval castles, and toast the experience with a glass of sparkling wine after landing. Round-trip transport from Firenze to the launch field is included, and the balloon can accommodate groups of up to five people plus the pilot. Suitable and recommended for anniversaries and honeymoon.

from 1750 Euro

Brunello, Nobile & Rosso Grand Wine Tour in Montalcino e Montepulciano (Tuscany)

Brunello di Montalcino is one of the best wines in the world, destined for long ageing, making it better and more complete over time. According to the regulations, Brunello must age for a minimum of 5 years although it is customary to lay it down for 10 years. It can remain in the cellar for 30 years while some of the very exceptional vintages last for 100 years or more.
Vino Nobile di Montepulciano is a red wine with a Denominazione di Origine Controllata e Garantita status produced in the vineyards surrounding the town of Montepulciano. The wine is made primarily from the Sangiovese grape varietal (minimum 70%), blended with Canaiolo Nero (10%–20%). The wine is aged for 2 years; three years if it is a riserva. 

from 110 Euro

Tuscan wine tasting in Florence in 2 hours

Two hours of Tuscany wines tasting, in Florence, in the center.
Learn and taste the best  tuscan wines such as Chianti Classico, Brunello di Montepulciano, Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Nobile di Montepulciano, Super Tuscans, and extra virgin olive oil.
Our small  classes are designed to help the amateur wine lovers get comfortable and confident with tuscan wine in a friendly and beautiful environment. With our wine tasting class in Florence you will get a full panorama of Tuscany's wine and learn the key characteristics that this region is famous for.
You will taste 5/6 amazing, organic, wines from different part of Tuscany, paired with its proper food for bringing out each wine's flavor. 
Great way to experience tuscan wine  in few hours without having to travel outside Florence.
 

from 40 Euro
Zapytaj o wille