Zaloguj się


Pasta fresca (Świeży makaron)

  • Pasta fresca (Świeży makaron)

    Liczba porcji: dla 4 osób
    Czas przygotowania: 50 minut
    Kalorie: 260/porcja
    Poziom trudności 1 na 3

    Składniki:
    200g mąki semoliny
    2 jajka

    1. Na stolnicę wysypać mąkę i zrobić wgłębienie pośrodku. Do wgłębienia wbić jajka.
    2. Zmieszać ze sobą składniki poczynając od środka i pomagając sobie widelcem przy dodawaniu mąki z zewnętrznej części.
    3. Po zmieszaniu całości, zagniatać przynajmniej przez 15 minut aż do uzyskania gładkiego ciasta.
    4. Włożyć ciasto do miski i przykryć folią śniadaniową. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny.

    Przygotowując inną ilość, używać 1 jajo na 100 g mąki.

    Pobierz przepis

Dołącz do nas na

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać cotygodniowe inspiracje, rekomendacje willi i wskazówki dotyczące podróży od naszych toskańskich ekspertów?

Dowiedz się więcej

© 1998-2024 To Toskania Wszelkie prawa zastrzeżone.

Wyślij zapytanie