7 dni 9-17.30 +48 223079889

Zaloguj się


Festyn mięsny w Panzano

  • Festyn mięsny w Panzano

    Panzano, na południe od Greve, jest miejscem, gdzie można na własnej skórze doświadczyć pasji do toskańskiego mięsa, w tym florenckiego steku z kością. Ten toskański bastion należy do Dario Cecchini, sprytnego i ekscentrycznego celebryty, posiadającego własne, niewielkie imperium w tych stronach. Nikt nie potrafi lepiej posługiwać się zakrwawionym tasakiem, a tym bardziej recytować w tym samym czasie Dantego. Częściowo rzeźnik, po części showman, Dario nie tylko zapewnia rozrywkę publiczności, ale potrafi ją także przekarmić.
    Z kilkoma restauracjami w mieście, skupionymi wokół swojego słynnego sklepu mięsnego, Cecchini wciąż prowadzi intensywny handel. Restauracje oferują rozsądne ceny, więc nie będziesz miał poczucia, że ​​złapano Cię w pułapkę turystyczną. Ten zwycięski format przemawia do większości odwiedzających, podobnie jak aspekt towarzyski i showbiznesowy.
    Stek z kością zdecydowanie dominuje w menu, przynajmniej w jednej restauracji. Dla każdej osoby uwielbiającej toskańską wołowinę, bistecca alla fiorentina - ogromny, delikatny stek z kością, grillowany nad otwartym ogniem i przyprawiony tylko kruszonym pieprzem, solą oraz nutą czosnku i oliwy z oliwek, podawany bardzo rzadko - jest jedynym rodzajem steku wartym uwagi. Jednak wegetarianie także znajdą tu coś dobrego: dla osób o bardziej delikatnym podniebieniu istnieje dobre menu bezmięsne. Wino jest wliczone w cenę, ale można również przynieść własne.  Zobacz nasze oferty restauracji w Panzano, dla zapoznania się ze wszystkimi rekomendacjami.

Zapytaj o wille