Zaloguj się


wegetariańskich/wegańskich




  • Przewodnik po restauracjach wegetariańskich/wegańskich
    Wielu przyjeżdżających do Toskanii spodziewa się potraw z mięsa i dziczyzny, jak gulasz z dzika czy befsztyk po florencku. Jednak większość tradycyjnych lokalnych przepisów to typowa „kuchnia biedaka”: bezmięsna ale bardzo smaczna, obfitująca w fasolę i warzywa. Do najsłynniejszych potraw należą ribollita (zupa z warzyw i czerstwego chleba), panzanella (sałatka na bazie chleba i pomidorów), pici cacio e pepe (makaron z serem i pieprzem) i fagioli all’uccelletto (duszona fasola).     
    Poniżej podano kilka stron internetowych, na których osoby chcące uniknąć niespodzianek mogą szukać pomocy przy poszukiwaniu wegetariańskich lub wegańskich restauracji:
    www.happycow.net/europe/italy
    www.vegdining.com/GetRestList.cfm?rgk=EU-ITA
    www.vegguide.org/region/67

Dołącz do nas na

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać cotygodniowe inspiracje, rekomendacje willi i wskazówki dotyczące podróży od naszych toskańskich ekspertów?

Dowiedz się więcej

© 1998-2024 To Toskania Wszelkie prawa zastrzeżone.

Wyślij zapytanie