Zadzwoń do nas: +48 530 504 008
Witamy, zarejestruj się
Zadzwoń do nas: +48 530 504 008
Adres email
Hasło

Foodie Blogger Competition 2013

  • Konkurs na blog kulinarny 2013

    ZWYCIĘZCA EDYCJI 2013
    Serdecznie gratulujemy Antonii Snearly – zwyciężczyni w edycji 2013 konkursu To Toskania.
    Mamy nadzieję, że Antonii spodoba się pobyt w jednym z naszych domów wakacyjnych w Toskanii


    Konkurs To Toskania na blog kulinarny 2013 – #TTFBC
    Weź udział w edycji 2013 konkursu na blog kulinarny i wygraj tygodniowy pobyt w jednym z naszych domów wakacyjnych!

    Jak wziąć udział w konkursie:
    1. Proszę stworzyć autorski przepis na potrawę inspirowaną kuchnią toskańską, zawierający następujące trzy główne składniki:
    oliwę z oliwek, pomidory i parmezan.

    2. Proszę umieścić zdjęcie/film/tekst oraz przepis na swoim blogu, rozpoczynając wpis od słów:
    „Chcę wygrać tygodniowy pobyt w toskańskiej willi!” (Proszę wkleić łącze http://www.to-tuscany.com jako hiperłącze do słów „toskańska willa” jak na powyższym przykładzie. Będziemy używać tego linku, żeby śledzić Państwa wpisy!)

    3.Proszę wysłać e-mail na adres competition@to-tuscany.com, umieszczając w nim:
    - łącze do zgłoszenia na Państwa blogu
    – zdjęcie konkursowe nie większe niż 1 MB (zdjęcie nie jest obowiązkowe, aczkolwiek pomoże wyeksponować potrawę!)
    – Kilka słów o zgłoszeniu oraz nazwę potrawy
    - Dane kontaktowe: imię i nazwisko, adres oraz numer telefonu

    Nagroda główna:
    Nagrodą dla zwycięzcy konkursu jest tygodniowy pobyt w toskańskiej willi dla maksymalnie trzech osób oraz 200 GBP na poczet kosztów przelotu.

    Losowanie nagród:
    Każdy z uczestników konkursu weźmie również udział w losowaniu butelki toskańskiej oliwy z oliwek oraz książki kucharskiej z kuchnią toskańską. Do wygrania jest dziesięć nagród i każdy uczestnik konkursu ma szansę wygrać jedną z nich!

    Wybór zwycięzcy
    Przesłane do nas wpisy zostaną zamieszczone na naszej stronie internetowej, gdzie można oddawać głosy na swoich faworytów. Głosowanie rozpocznie się, gdy na konkurs nadejdzie 5 zgłoszeń. W dniu 31 lipca 2013 r. wszystkie głosy zostaną zweryfikowane, a ich liczba skorygowana, jeżeli będzie to konieczne. Trzy wpisy, które otrzymają najwięcej głosów do czwartku 1 sierpnia 2013 r., przejdą do rundy finałowej. Zwycięzcę wytypuje Nico Atrigna, szef kuchni w Osteria Le Logge – najbardziej znanej restauracji w Sienie.

    Najlepsze wpisy będą oceniane w czterech kategoriach:

    - prezentacji
    - autentyczności regionalnej
    - kreatywności i nowatorstwa
    - mistrzostwa kulinarnego

    W konkursie może wziąć udział każdy, kto prowadzi blog. Termin przyjmowania zgłoszeń upływa w niedzielę 28 lipca 2013 r. o północy. Zwycięzcy konkursu oraz zdobywcy nagród dodatkowych zostaną powiadomieni o wygranej do poniedziałku 5 sierpnia 2013 r. Zgłoszenia niekompletne i wysłane po terminie lub bez łącza nie będą przyjmowane.

    Szczegółowe warunki konkursusą dostępne tutaj. Wszelkie pytania prosimy kierować na adres competition@to-tuscany.com

  • Autentyczny toskański sos ragù

    Autentyczny toskański sos ragù
    Nicole Waterman (http://missfridaysfeast.blogspot.co.uk/)


    Wielki gar bulgoczącego na kuchence, przyrządzonego ze świeżutkich składników i nieśpiesznie gotowanego do perfekcji mahoniowego ragù z pewnością pobudzi Wasze kubki smakowe. Od innych przepisów ten odróżnia wykorzystanie czerwonego wina i różnych gatunków mięsa: mielonej wołowiny i jagnięciny oraz wątróbki drobiowej. Dzięki temu da się osiągnąć niezwykłą głębię smaku. Najbardziej w tym ragù cenię jego uniwersalność – można je podać ze świeżym makaronem lub w lasagne. Ja jednak najbardziej je lubię na grillowanej ciabatcie z pomidorami gałązkowymi, świeżo posiekaną bazylią i paroma płatkami parmezanu. Wszystko to należy popić pysznym włoskim czerwonym winem.
    Proszę kliknąć tutaj, żeby uzyskać więcej informacji
     

    26 osób zagłosowało na to zgłoszenie

  • Toskańska sałata z pomidorami i parmezanowym chlebem

    Toskańska sałata z pomidorami i parmezanowym chlebem
    Tatiana Porembova (http://www.tatianaporembova.co.uk/)


    Toskania to idealne miejsce na romantyczny miesiąc miodowy. Piękny krajobraz, wspaniałe plaże, romantyczna architektura oraz ciepłe promienie włoskiego słońca zauroczą Państwa oboje i pozostawią niezapomniane wrażenia.
    Proszę kliknąć tutaj, żeby uzyskać więcej informacji
     

    10 osób zagłosowało na to zgłoszenie

  • Cytrynowo-kurczakowa panzanella z ziołową ricottą i octem balsamicznym

    Cytrynowo-kurczakowa panzanella z ziołową ricottą i octem balsamicznym
    Antonia Snearly (http://www.foodjustsayin.com/)


    Dziś, amici miei, spakujcie do walizki swoje kubki smakowe; wybieramy się do Włoch. A konkretnie do Toskanii. W waszym kulinarnym paszporcie możecie teraz wbić następującą pieczątkę: cytrynowo-kurczakowa panzanella z ziołową ricottą i octem balsamicznym To będzie wprost przepyszna podróż. Marynowany, cytrusowy kurczak na skropionych oliwą parmezanowych grzankach z bagietki z powoli pieczonymi pomidorami o smaku tymianku i cytryny oraz świeżą mozzarellą. Podobnie jak mieszkańcy Toskanii polegamy na lokalnych, sezonowych składnikach – najświeższych ziołach wymieszanych z kremową, domową ricottą. Bon Appetito!
    Proszę kliknąć tutaj, żeby uzyskać więcej informacji
     

    195 osób zagłosowało na to zgłoszenie

  • Melanzane Alla Parmigiana

    Melanzane Alla Parmigiana …trochę inaczej!
    Emily Knight (http://www.bristolbites.co.uk)


    Każdy Toskańczyk przygotuje tę potrawę na inny sposób – niektórzy będą woleli zblanszować bakłażany zamiast je smażyć, inni opanierują je w mące przed smażeniem… nie ma jednego „poprawnego” sposobu na to danie. Opracowałam więc własną wersję z chrupiącym wierzchem i z dodatkową warstwą salami finocchiona dla urozmaicenia.
    Proszę kliknąć tutaj, żeby uzyskać więcej informacji
     

    33 osoby zagłosowały na to zgłoszenie

  • Grillowany stek z balsamicznym sosem z madery

    Grillowany stek z balsamicznym sosem z madery podawany z musem parmigiana z grillowanego bakłażana i pieczonej ricotty oraz pomidorowym sorbetem
    Caroline Brody (http://lacucinaprimadona.blogspot.com)


    Moje danie to grillowany stek z balsamicznym sosem z madery podawany z musem parmigiana z grillowanego bakłażana i pieczonej ricotty oraz pomidorowym sorbetem. Danie to zostało zainspirowane posiłkiem, który jadłam podczas pierwszej podróży do Florencji. Był to wprost niesamowity stek z sosem balsamicznym i warzywami z grilla. Zapamiętałam tę klasycznie toskańską potrawę do dziś. Dodałam do tego mus parmigiana z grillowanego bakłażana i pieczonej ricotty, aby urozmaicić konsystencję i temperaturę dania. Lekki pomidorowy sorbet to z kolei wspaniały sposób na oczyszczenie podniebienia.
    Proszę kliknąć tutaj, żeby uzyskać więcej informacji
     

    183 osoby zagłosowały na to zgłoszenie

  • Ravioli w stylu Pesaro

    Ravioli w stylu Pesaro
    Wayne Barber (passionepercucina.blogspot.co.uk)
     

     
    Wśród najlepszych toskańskich potraw są makarony, a jeżeli korzystamy – podobnie jak miejscowi – z jak najświeższych lokalnych składników, proste rzeczy stają się wprost wspaniałe. W moich ravioli w stylu Pesaro ze świeżym sosem pomidorowym, pietruszką i parmezanem uwypuklam najprostsze smaki: świeżą ricottę, szpinak, cytrynę, pomidory, jedwabisty makaron i słony parmezan, nie zapominając o skropieniu całości ciemnozłotą toskańską oliwą z oliwek. Wszystko to razem daje spektakularne efekty.
    Proszę kliknąć tutaj, żeby uzyskać więcej informacji
     

    126 osób zagłosowało na to zgłoszenie

Zapytaj o oferty
Szukaj
Dodaj zakładkę
To Toskania na Facebooku